Termeni și condiții de utilizare

Folosirea (vizitarea sau cumpărarea produselor) acestui site implică acceptarea acestor termeni și condiții, de aceea se recomandă citirea lor cu mare atenție. 
Ne asumăm dreptul de a face modificări ale acestor prevederi fără o altă notificare. 
Imaginile produselor sunt cu titlu de prezentare și pot diferi de produsele comercializate din cauza editării electronice sau manuale a informațiilor primite de la furnizori. Ramele și ochelarii de soare vin însoțiți de toc, acesta putând fi diferit ca model sau culoare. 
Stocul online este actualizat zilnic și nu reprezintă un angajament al procesării comenzii. 
Între stocul online și stocul din magazine pot apărea diferențe datorită procesării simultane.
Inregistrarea ca membru
Pentru a vă putea înregistra, veți avea nevoie de un nume utilizator (adresă de email) și de o parolă. Sunteți responsabil(ă) de păstrarea în siguranță a parolei de acces ca membru al acestui site, orice activitate desfășurată sub numele dumneavoastră de utilizator fiind integral în responsabilitatea dumneavoastră. Sunteți de acord să ne înștiințați imediat despre orice pierdere a parolei sau semn de activitate neautorizată sub numele dumneavoastră de utilizator. Pentru a putea comanda produsele noastre, dumneavoastră sunteți de acord să furnizați informații adevărate, corecte, actuale și complete despre dumneavoastră, așa cum sunt detaliate în formularul de înscriere din secțiunea de înregistrare ca membru și sunteți de acord să furnizați aceste informații corect și complet. În situația în care considerăm, că această obligație nu este respectată de către dumneavoastră, ne rezervăm dreptul să vă blocăm accesul, pe perioadă determinată sau nedeterminată, la utilizarea serviciului fără nici o notificare prealabilă.

Condiţii de returnare

Comenzile efectuate pe OftalOptik.ro se pot returna GRATUIT în 14 zile calendaristice cu excepția comenzilor complete de ochelari de vedere. 
Comenzile complete de ochelari de vedere (rame + lentile) nu se pot returna conform OU nr. 34/2014 , art.16, lit.C. Acestea sunt considerate produse finite personalizate conform specificațiilor clientului. Clientul își asumă răspunderea asupra corectituidinii datelor regăsite pe rețetă și confirmă faptul că datele introduse în rețetă sunt corecte și nu sunt mai vechi de un an.

OftalOptik.ro nu raspunde pentru prescripţia optometrică prezentată de purtător, pe baza căreia a fost livrat produsul, OftalOptik.ro nefiind în niciun fel răspunzătoare pentru corectitudinea datelor înscrise în prescripţia optometrică.

Instrucțiuni de utilizare ochelari de soare/vedere:

a. Utilizarea ochelarilor

Ochelarii nu sunt destinaţi pentru a fi utilizaţi în condiţii extreme care ar putea duce la deterioarea lor (zgâriere, rupere, îndoire, sfărâmare, topire) şi care ar putea pune în pericol integritatea sau sănătatea utilizatorului; privirea directă a soarelui sau a surselor de lumină excesivă, lucrul în zone în care există substanţe chimice agresive, etc.

Durata medie de utilizare a produsului: 24 luni.

b. Manipularea ochelarilor

Recomandari:

 • nu purtați ochelarii pe cap;
 • acordați o atenție sporită în utilizarea și manipularea ochelarilor ale căror lentile sunt fixate în montură cu șuruburi sau cu fir de nylon, aceștia fiind mai fragili;
 • aveți grijă ca suprafața lentilelor ochelarilor să nu între în contact cu suprafețe dure;
 • manevrați ochelarii cu ajutorul ambelor mâini.

c. Păstrarea şi transportul

 • Păstraţi şi/sau transportaţi ochelarii numai în port ochelari adaptaţi mărimii acestora;
 • Nu lăsaţi şi nu folosiţi ochelarii lângă surse de căldură, foc deschis sau alte zone cu temperaturi extreme cum ar fi sauna,uscătoare de păr, aragaz etc.
 • Nu lăsaţi ochelarii în interiorul autovehiculului, pe timpul verii.

d. Curăţarea

 • Spălaţi ochelarii folosind doar detergenţi lichizi specifici sau apă şi săpun;
 • Ştergeţi ochelarii numai cu un material de tip microfibră sau cu şerveţele umede speciale;
 • Vă recomandăm ca în timpul operaţiei de curăţare să susţineţi ochelarii cu fermitate în zona punţii nazale;
 • Nu folosiţi detergenţi agresivi, alcool, acetonă sau alte substanţe similare şi nici serveţele de hârtie.